web analytics

Duyurular:

ELAZIĞ TSO MECLİS BAŞKANI SEDAT KARATAŞ,  SEÇİM SÜRECİYLE İLGİLİ  İDDİALARA CEVAP VERDİ...

Detaylar

E-Ticarette Uzmanlık Eğitimi...

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası

K Yetki Belgeleri

K YETKİ BELGELERİ

08.01.2018 tarih ve 30295 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan 4925 sayılı Karayolu Taşıma Kanunu ve; Karayolu Taşıma Yönetmeliği ile Karayolu ile Taşımacılık faaliyetleri için standartlar belirlenmiştir.

Sözkonusu Kanun ve Yönetmelik hükümlerine göre, K Yetki Belgeleri Karayolu ile yük ve eşya taşımacılığı faaliyetlerinde bulunan gerçek / tüzel kişilerin almak zorunda oldukları yetki belgeleridir.

K Yetki Belgesi Türleri

K 1 Yetki Belgesi : Ticari amaçla eşya taşımacılığı yapacaklara
Gerçek kişilikler adına olan K1 yetki belgeleri için çekici cinsi taşıtların katar ağırlıkları ile kamyon ve kamyonet cinsi taşıtların azami yüklü ağırlıkları toplamının 25 tondan az olmaması, Tüzel kişilikler adına olan K1 yetki belgeleri için çekici cinsi taşıtların katar ağırlıkları ile kamyon ve kamyonet cinsi taşıtların azami yüklü ağırlıkları toplamının 50 tondan az olmaması gerekmektedir.
K 1* Yetki Belgesi : Yüklü ağırlığı 3,5 tondan düşük araçlarla (kamyonet vb) Ticari amaçla eşya taşımacılığı yapacaklara
K 2 Yetki Belgesi : Hususi taşımacılık yapacaklara,
K2* Yetki Belgesi : Yüklü ağırlığı 3,5 tondan düşük araçlarlar (kamyonet vb) Hususi taşımacılık yapacaklara,
K 3 Yetki Belgesi : Ticari amaçla taşınma eşyası taşımacılığı yapacaklara
K3 yetki belgesi için başvuranların, ticari olarak kayıt ve tescil edilmiş eşya taşımaya mahsus en az 2 adet özmal birim taşıta sahip olması, özmal çekici cinsi taşıtlarının katar ağırlıkları ile özmal kamyon ve özmal kamyonet cinsi taşıtlarının azami yüklü ağırlıkları toplamının 35 tondan az olmaması şarttır.

Asgari Kapasitenin Kaybedilmesi ve buna ilişkin hususlar.
Yetki belgesi sahipleri, yetki belgesi eki taşıt belgelerinde kayıtlı taşıtlarının;

a) Kazaya uğradığı, yandığı, hurdaya ayrıldığı veya benzer bir mücbir sebepten dolayı iş göremez duruma geldiği,
b) Satıldığı,
c) Kendi istekleriyle düşüldüğü,
ç) Yaşları nedeniyle asgari kapasiteden sayılmadığı,
d) 24 üncü maddenin üçüncü fıkrası gereğince re’sen düşüldüğü,
tarihler esas alınmak kaydıyla, bu maddede öngörülen asgari kapasite şartını kaybetmeleri ve asgari kapasitenin kaybedildiği süre toplamının, 17 nci maddede belirlenen yetki belgesi geçerlilik süresi boyunca 630 takvim gününden fazla olması halinde, yetki belgesi iptal edilir.

Değişikliklerin Bildirilmesi
Bu Yönetmeliğe göre yetki belgesi alanlardan;

a) K1 veya K3 yetki belgesi sahibi gerçek kişiler ile B3, C1, D3 veya K2 yetki belgesi sahibi gerçek veya tüzel kişiler haricindeki yetki belgesi sahipleri, firmalarında meydana gelen unvan, adres ve 13 üncü maddenin birinci fıkrasının (c) bendinde belirtilen kişilere ilişkin değişiklikleri veya acentelik sözleşmelerindeki değişiklikleri ile 14 üncü maddede belirlenmiş sermaye şartını kaybedecek şekildeki sermaye azaltışlarını,

b) Yetki belgesi eki taşıt belgesinde kayıtlı özmal taşıt/taşıtların; kazaya uğraması, yanması, hurdaya ayrılması veya benzer bir mücbir sebepten dolayı iş göremez duruma gelmesi ile plaka bilgisi, rengi, şasi numarası veya taşıt cinsine ilişkin değişiklikleri,

değişikliğin meydana geldiği tarihten itibaren doksan takvim günü içinde Bakanlığa bildirmekle yükümlüdürler. Bu fıkraya uymayan yetki belgesi sahiplerine 5 uyarma verilir.
Yetki Belgelerinin Süresi
Karayolu Taşıma Yönetmeliğine göre alınan yetki belgelerinin süresi 5 yıldır.
Yetki Belgelerinin Yenilenmesi
Yetki Belgeleri Yenileme İşlemleri Karayolu Taşıma Yönetmeliğinin 18 maddesi hükümlerine göre gerçekleştirilir. (yetki belgesi yenileme işlemleri için yeni belge almak için gerekli olan belgeler
Karayolu Taşıma Yönetmeliğinin 18 maddesi:
Yetki belgelerinin yenilenmesi süreci

MADDE 19 – (1) Yetki belgesi sahipleri, yetki belgelerinin yenilenmesi için, yetki belgesinin geçerlilik süresinin bitim tarihinin doksan gün öncesinden itibaren Bakanlığa yazılı olarak müracaat edebilirler. Yetki belgesi, yenileme ücretinin ödendiği tarih esas alınarak yenilenir. Yenileme ücretinin, yetki belgesinin bitim tarihinden önce ve ödeme tarihindeki geçerli yenileme ücreti olarak ödenmesi şarttır.(2) Yetki belgesi sahipleri tarafından yetki belgelerinin yenilenmesi için yetki belgesinin geçerlilik süresinin sona erdiği tarihten itibaren 540 takvim günü içinde Bakanlığa yazılı olarak müracaat edilmesi halinde; yetki belgesi, yenileme ücretinin ödendiği tarih esas alınarak yenilenir. Yenileme ücretinin, söz konusu 540 günlük süre içinde ve ödeme tarihindeki geçerli yenileme ücreti olarak ödenmesi şarttır.(3) Yetki belgesi sahipleri tarafından yetki belgesinin geçerlilik süresinin sona erdiği tarihten itibaren, birinci ve ikinci fıkralarda belirtilen süreler içinde müracaat edilmemesi veya müracaat edildiği halde yetki belgesi yenilemenin şartlarının yerine getirilmemesi halinde yetki belgesi yenileme hakkı kaybedilir.

(4) Yetki belgesi üzerinde bulunan tüm uyarmalar kaldırılmadan ve yenilenecek yetki belgesi için bu Yönetmelikte öngörülen şartlar sağlanmadan yetki belgesi yenilenmez.
(5) Yenilenen yetki belgeleri için 14 üncü maddede belirtilen süreler, yenilenme öncesi kullanılan süreler dikkate alınmaksızın yeniden başlar.
(6) Bu maddeye göre yetki belgesi yenileme işleminin yapılabilmesi için; yetki belgesinin, bu Yönetmelik kapsamında faaliyeti durdurulmamış veya iptal durumuna gelmemiş olması şarttır.
(7) İkinci fıkrada yer alan süre, sadece yetki belgesi yenileme hakkı olup bu süre, bu durumdakilere faaliyette bulunma hakkı vermez. Bu fıkraya aykırı hareket edenlere, Kanunun 26 ncı maddesinin birinci fıkrasının (a) bendinde belirtilen miktarda idari para cezası uygulanır

Not: 01/01/2020 tarihinde KEP adresi zorunluluğu uygulamaya geçecektir.

Oda Yetkilileri:
Gözde AYDIN - Oda Sicil Memuru /Tel: 424 218 3500 -1124
Nevruz KESİCİ - Oda Sicil Memuru /Tel: 424 218 3500 -1132
Ahmet ALTUNGÖK - Oda Sicil Müdürü /Tel: 424 218 3500 - 1131

ELAZIĞ TSO MECLİS BAŞKANI SEDAT KARATAŞ’TAN SEÇİM SÜRECİ VE İDDİALAR ÜZERİNE AÇIKLAMA


ELAZIĞ TSO MECLİS BAŞKANI SEDAT KARATAŞ, SEÇİM SÜRECİYLE İLGİLİ İDDİALARA CEVAP VERDİ

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Sedat Karataş, son günlerde bazı adayların, kesin tarihi ve takvimi TOBB tarafından henüz açıklanmamış seçim süreci ile ilgili kamuoyunu yanıltmaya yönelik, seçim süreç ve mevzuatının bütününden uzak, eksik ve bilgi kirliliği üzerinden oluşturulan asılsız iddialar ve değerlendirmeler üzerine bir açıklama yaptı.
Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası’nda yürütülen meslek grupları ve seçim hazırlık sürecinin kişisel inisiyatif ve kanaatlerle yapılmadığını dile getiren Meclis Başkanı Karataş, yapılan uygulamanın 5174 sayılı Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Kanunu, ilgili yönetmelikler ile TOBB tarafından yürütülen seçim takvimi ve uygulama yönetmeliği esasları çerçevesinde yürütüldüğüne dikkat çekti.

TEMSİL GÜCÜNÜN ARTIRILMASI AMACIYLA, MESLEK GRUBU SAYISI 19’A YÜKSELTİLMİŞTİR
Meslek gruplarına ilişkin çalışmaların, Elazığ TSO tarafından yeni NACE Rev.2.1 uyum süreciyle başlatıldığını ve altı ay boyunca üyelerin faaliyet kodları ve sektör dağılımları büyük bir titizlikle Meslek Komitelerimiz tarafından değerlendirildiğini ifade eden Elazığ TSO Meclis Başkanı Sedat Karataş, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:
“Bu çalışmalar sonucunda Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Meclis’inin 30 Mart 2026 tarihli kararı ile ilimizin ekonomik yapısını daha doğru temsil edebilmek amacıyla meslek grubu sayısı 14’ten 19’a çıkarılmıştır.
Ardından tüm üyelerimize PTT aracılığıyla resmi tebligatlar gönderilmiş; bağlı bulundukları meslek grubu, NACE faaliyet kodu ve bu kayıtlara ilişkin yasal itiraz hakları açık ve anlaşılır şekilde bildirilmiştir.
Ayrıca TOBB’un elektronik altyapısında üyelerimizin erişimine 2012 yılından itibaren üyelerimiz, kendi kayıtlarını sistem üzerinden görüntüleyebilmektedir.
Bu gerçeklere ve tüm üyelerimizin bu süreçleri takip etmelerine rağmen kamuoyunda dile getirilen “gruplar gizleniyor, üyeler bilgilendirilmiyor ya da şeffaf davranılmıyor” yönündeki iddiaların hiçbir gerçekliği bulunmadığı gibi bu tür açıklamalar üyelerimiz tarafından da anlamsız ve gereksiz bulunmaktadır. “

“SEÇİM SÜRECİ, TÜM ODA VE BORSALARDA UYGULANAN USUL VE ESASLARA GÖRE YÜRÜTÜLMEKTEDİR”
Seçim listelerinin hazırlanması, askıya çıkarılması ve ilan edilmesinin ilgili kanun ve yönetmeliklerle ayrıntılı şekilde düzenlendiği ifade eden Başkan Karataş, “Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası da bu süreci Türkiye’deki tüm oda ve borsalarda uygulanan ortak usuller çerçevesinde yürütmektedir.
Henüz takvimi açıklanmamış bir seçim sürecinde, TOBB tarafından yapılacak açıklamaları bekleme sabrı gösterilmesi halinde, süreç kendi doğal takvimi içerisinde yürütülecektir.
Ayrıca Meslek Gruplarının yeniden yapılandırılmasına yönelik çalışmalar ile TOBB güncelleme çalışmalarının devam ettiği dönemde veri tabanının erişime kapalı tutulması; henüz tamamlanmamış ve güncelleme çalışmaları devam eden kayıtlarla üyelerimizin karşılaşmasını önlemek, eksik veya geçici bilgilerin yanlış değerlendirilmesine mahal vermemek ve tüm üyelerimizin nihai, doğrulanmış veriye eş zamanlı olarak ulaşmasını sağlamak amacıyla uygulanmıştır.
PTT tarafından gerçekleştirilen tebligat sürecinin tamamlanmasının ardından ilgili mevzuat çerçevesinde oluşturulan TOBB-Ticaret Bakanlığı ortak üye listeleri veri tabanı Odamız resmî internet sitesi üzerinden 24.07.2026 Cuma günü kullanıma açılacaktır.
Sözde, süreci hızlandırmaya ve Odamızı zan altında bırakmaya yönelik gereksiz açıklamalar veya kamuoyu oluşturma çabaları, mevzuatın öngördüğü takvimi değiştirmeyeceği gibi bu iddiaları sıklıkla dile getiren çevrelerin mevzuatı bilmedikleri ve öğrenme gibi bir gayretlerinin olmadığını da ortaya koymaktadır.
Kaldı ki meslek gruplarına ilişkin üyelerimizin itiraz yolu da kanunen açıktır. Bu husus Odamız tarafından üyelerimize gönderilen tebligatlarda açıkça belirtilmiş olup, tüm üyelerimizin yasal haklarını kullanabilmeleri için gerekli bilgilendirme eksiksiz yapılmıştır.
Bu yasal süreç ve gerçeğe rağmen seçim mevzuatının açık hükümlerini görmezden gelerek kamuoyunda bilgi kirliliği oluşturulması, üyelerimizi yanlış yönlendirmekten başka bir sonuç doğurmadığı gibi iddia sahiplerini de talip oldukları kurumun mevzuat ve yönetmeliklerinden uzak hareket ettiklerini de ortaya koymaktadır.
Bu tür söylemler, seçim sürecinin sağlıklı işlemesine katkı sunmak yerine polemik üretmekten öteye geçmeyen ne Odamıza ne de Elazığ iş dünyasına fayda sağlayan nafile girişimlerdir.” Dedi.

ODANIN KURUMSAL KİMLİĞİ VE İTİBARI SEÇİM HEYECANINA KURBAN EDİLEMEZ
Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası’nın, şehrimizin en köklü ve en itibarlı kurumlarından biri olduğu, seçim heyecanı ve hırsı uğruna kurumumuzun tüzel kişiliğini hedef alan, kamuoyunda güven zedelemeye yönelik açıklamaların yalnızca Elazığ TSO değil, Elazığ'ın yatırım ortamına, ticari itibarına ve ortak geleceğine de zarar verdiğini ifade eden Elazığ TSO Meclis Başkanı Sedat Karataş, açıklamasını şöyle sürdürdü:
“Seçim heyecanı ve hırsı uğruna kurumumuzun tarafsızlığına ve itibarına gölge düşürmeye yönelik açıklamalar yalnızca Odamıza değil, Elazığ’ın yatırım iklimine, iş dünyasına ve kurumsal itibarına da zarar vermektedir.
Odamızın mevcut yönetimi bir önceki seçimde Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası tarihinin en yüksek oy farklarından biriyle üyelerimizin güçlü desteğini alarak göreve gelmiştir. Geçmişte yapılan seçimde de süreç aynı mevzuat çerçevesinde yürütülmüş, hiçbir adayın ayrıcalıklı bilgiye sahip olduğu ya da bilgi verilmediği şeklinde iddialar vaki olmamıştır. Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın İdris Alan da mevcut seçim mevzuatı ve yönetmeliklerde açıkça belirtilen hukuki şartlarda seçime katılmış üyelerimizin iradesi ve açık ara farkla Elazığ TSO Yönetim Kurulu Başkanlığı görevine seçilmiştir.
Bu nedenle bugün ortaya atılan “bilgi saklanıyor” veya “şeffaf davranılmıyor” yönündeki iddialar, gerçekle bağdaşmayan sırf seçim sürecine gölge düşürmeye ve gündeme gelme adına polemik oluştura gayretidir.” Dedi.

“SÜRECİ TARTIŞMAK YERİNE PROJE VE SAHA ÇALIŞMALARINA ÖNEM VERİLMELİ”
Seçim sürecinin; çerçevesi belirlenmiş ve yönetmeliklerle teamül haline gelmiş hukuki prosedürlerin gereksiz ve temelsiz tartışılması üzerinden yürüyen konularla değil, üyelere sunulacak yeni ve özgün projeler, sahadaki çalışmalar, çözüm önerileri ve Elazığ’ın geleceğine ilişkin vizyonun konuşulmasıyla anlam ve değer kazanacağını ifade eden Başkan Karataş;
“Geçmiş seçim dönemlerinde çok sayıda iddialı vaat açıklanmasına rağmen bunların önemli bölümünün hayata geçirilemediğine de hep birlikte şahit olduk. Elazığ TSO olarak, tüm birim ve organlarımızla bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da kanunun çizdiği yasal çerçevede hareket etmeye, seçim sürecinin şeffaf, adil ve hukuka uygun şekilde yürütmeye devam edeceğiz. Süreçle ilgili tüm yasal çerçeve ve uygulanan usul ve esaslar çok açık olmasına ve bu konuda Odamız tarafından müteaddit açıklamalar yapılmasına rağmen bugünden sonra benzer açıklama ve beyanlara asla cevap verilme gereği duyulmayacaktır.
Amacımız asılsız ve temelsiz iddialara cevaplar vererek zaman kaybetmekten öte seçimlerin yasal zemin, reel söylemler üzerinde ve projeler bazında seviyeli bir şekilde yapılıp sonuçlandırılması ve ilimiz ekonomisine katkı sunulmasıdır.” Dedi.

Bu kapanacak 200 saniye