BAŞKAN ALAN’DAN ELAZIĞ TSO MESLEKİ TEKNİK ANADOLU LİSESİ PROJESİ MÜJDESİ...
Detaylarelazigtso@elazigtso.org.tr
elazigtso@elazigtso.org.tr
BAŞKAN ALAN’DAN ELAZIĞ TSO MESLEKİ TEKNİK ANADOLU LİSESİ PROJESİ MÜJDESİ...
DetaylarE-Ticarette Uzmanlık Eğitimi...
Sayın Üyemiz,
TOBB tarafından Odamıza gönderilen yazıda, Ticaret Bakanlığı Gümrükler Genel Müdürlüğünden alınan Bakanlığın Moskova Büyükelçiliği Gümrük Müşavirliği tarafından gönderilen 01.03.2022 tarihli, 72431847 sayılı yazıda özetle; Rusya Federasyonu Federal Gümrük Servisi (FGS)’nden alınan 16.02.2022 tarihli, 8061 sayılı yazıda, 22.10.2021 tarihinde ülkemiz ile Rusya Federasyonu arasında gerçekleştirilen 4. Ortak Gümrük Komitesi Toplantısında gündeme gelen hususlar çerçevesinde Rusya Federasyonu’na geçici ithalat kapsamında gelen sergi fuar eşyası girişinde kullanılan ATA Karnelerinde yapılan tipik hataların belirtildiği;
Rusya Federasyonu’nda düzenlenen fuarlara ülkemizden hem milli hem de bireysel düzeyde katılım sağlandığı;
milli katılımlı fuarlar ile ilgili olarak katılım öncesinde organizatör firma aracılığıyla firmalara ATA Karnesi
düzenlenmesi hususunda gerekli bilgi notlarının iletildiği, güncel sorunlara ilişkin uyarıların yapıldığı ve
gerekli koordinasyon sürecinin yine organizatörle eşgüdümlü bir şekilde yürütüldüğü; ancak özellikle bireysel
katılımlı fuarlarda muhtelif katılımcı firmalarca Rusya Federasyonu’ndaki güncel uygulamalar ve meri
mevzuat kapsamında dikkat edilmesi gereken hususlar bağlamında gerekli hassasiyetin gösterilmediği, hatta
ATA Karnesi düzenlenmeden yolcu beraberinde fuar eşyası getirilebildiği, Rus Gümrük yetkililerince konunun
tespit edilmesinin ise firma mağduriyetine yol açtığı;
Bu itibarla, Rusya Federasyonu’nda düzenlenen fuar organizasyonlarına katılım sağlayacak firmaların, ülkeye
girişlerde herhangi bir mağduriyet yaşamalarına meydan verilmemesini teminen keyfiyete yönelik olarak
belirli aralıklarla önemle uyarılmalarında, fuar katılımına yönelik hazırlık çalışmalarında muhakkak
Müşavirlikleri ile irtibat halinde olmalarında ve https://ticaret.gov.tr/yurtdisi-teskilati/avrupa/rusyafederasyonu/raporlar/musavirlik-raporlari bağlantı adresinde sunulan bilgilendirme raporlarının detaylıca
incelemesinde fayda görüldüğü bildirilmiştir.
Bilgilerini ve özellikle Rusya Federasyonuna yönelik düzenlenen ATA Karnelerinin, Birliğimizce uygulamaya
konulan otomasyon sisteminden basımından önce dikkatlice kontrol edilmesi ve varsa hataların düzeltilmesi gerekmektedir.
Bu duyuru 515 defa okundu.
Ekleme Tarihi :2022-03-22 09:42:00

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İdris Alan, Meclis Başkanı Sedat Karataş, Yönetim Kurulu ve Meclis Üyeleri ile Üst Kurul Delegelerinden oluşan heyetle Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nu makamında ziyaret etti. Gerçekleştirilen ziyarette Elazığ iş dünyasının beklentileri, şehrin ekonomik hedefleri ve önümüzdeki dönemde hayata geçirilmesi planlanan projeler ele alındı.
3 Ekim tarihinde gerçekleştirilen Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası seçimlerinde güven tazeleyerek yeniden başkanlığa seçilen İdris Alan, yeni dönemin ilk önemli temaslarından birini TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu ile gerçekleştirdi.
Başkan Alan’ın beraberindeki heyetle gerçekleştirdiği ziyaret, Elazığ iş dünyasının TOBB nezdindeki güçlü birlikteliğini ortaya koyarken, görüşmede Elazığ’ın ekonomik potansiyelinin daha ileri noktalara taşınması adına yapılabilecek çalışmalar değerlendirildi.
“GENEL BAŞKANIMIZIN YANINDAYIZ”
Ziyaretin ardından açıklamalarda bulunan Elazığ TSO Yönetim Kurulu Başkanı İdris Alan, TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’na gösterdiği yakın ilgi ve kabullerinden dolayı teşekkür ederek, yeni dönemde daha güçlü bir iş birliği içerisinde çalışacaklarını ifade etti.
Seçimlerin ardından yönetim, meclis üyeleri ve üst kurul delegeleriyle birlikte TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu’nu ziyaret ettiklerini belirten Alan, TOBB ile Elazığ arasındaki güçlü iş birliğinin yeni dönemde de devam edeceğini vurguladı.
Alan, “Çok kıymetli Genel Başkanımız Sayın Rifat Hisarcıklıoğlu Beyefendi bizleri bugün kabul ettiler. Yönetimimiz ve meclis üyelerimizle birlikte, üst kurul delegelerimizle birlikte Sayın Başkanımızı ziyarete geldik” dedi.
“ELAZIĞ VE TÜRKİYE İÇİN OMUZ OMUZA ÇALIŞACAĞIZ”
Başkan İdris Alan, TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’na yeni dönemde tam destek vereceklerini belirterek, Elazığ’ın ekonomik kalkınması için birlik ve beraberlik içerisinde hareket edeceklerini söyledi.
Yeni döneme ilişkin kararlılık mesajı da veren Alan, Elazığ’ın Türkiye ekonomisindeki konumunu güçlendirmek için TOBB ile yakın iş birliği içerisinde çalışacaklarını belirterek şöyle konuştu:
“Allah nasip ederse Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası bu dönem de Sayın Genel Başkanımızı canı gönülden olarak destekliyoruz. İnşallah bu dört sene boyunca Sayın Genel Başkanımızla, iş dünyamızla birlikte Elazığ’ı ve Türkiye’yi hak ettiği yere getirmek için elimizden gelen her şeyi yapacağız. Bundan hiçbir endişesi, hiçbir kaygısı olmasın diye düşünüyorum.”
TOBB BAŞKANI HİSARCIKLIOĞLU:
“HİZMETLERİ VE İŞ DÜNYASININ GÜVENİ İLE İDRİS ALAN BAŞKANIM, BİR KEZ DAHA SEÇİMİYLE BAŞARISINI TESCİLLEMİŞTİR”
Elazığ TSO Başkanı ve beraberindeki heyeti ağırlamaktan büyük bir mutluluk duyduğunu belirten TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu; “İdris Alan Başkanımız ve ekibini, seçimlerde yakaladıkları üstün başarıdan dolayı tebrik ediyorum.
Kendisi üçüncü kez bu makama seçiliyor. Bu başarının altında samimiyet ve üyelerine en güzel hizmet etme hassasiyeti ve fedakârlığı var. Elazığ’ın kalkınması ve büyümesi adına İdris Başkanımız ve genç ekibinin iş başında olmasını şehir adına önemli bir şans olarak görüyorum. İdris Alan Başkanımız ve ekibi yeni dönemde de en güzel çalışmaları yapacak ve iş dünyasındaki güvenini daha da perçinleyecektir” dedi.
ELAZIĞ’IN HEDEFLERİ İÇİN GÜÇLÜ İŞ BİRLİĞİ
Elazığ TSO Başkanı İdris Alan’ın yeniden başkanlığa seçilmesinin ardından gerçekleştirdiği TOBB ziyareti, yeni dönemde Elazığ iş dünyasının Ankara ile güçlü iletişim ve iş birliği içerisinde olacağının önemli göstergelerinden biri olarak değerlendirildi.
Başkan Alan’ın özellikle Elazığ’ın sanayi, ticaret, yatırım ve istihdam kapasitesinin artırılması noktasında TOBB’un desteğini ve imkânlarını şehrin hizmetine sunma hedefiyle hareket ettiği bilinirken, yeni dönemde Elazığ’ın ekonomik hedeflerinin daha güçlü şekilde Ankara gündemine taşınması bekleniyor.
Bu kapanacak 200 saniye
Yorum Yapın